In herinnering: Albert Pennings (1944-2022)

In herinnering: Albert Pennings (1944-2022)

Eind november 2022 overleed onverwacht in zijn huis in Berlicum Albert Pennings. Albert was een van de initiatiefnemers van deze website brabantsdorpsleven.nl. Naast zijn gezin en zijn werk in het onderwijs was hij actief met en sterk geïnteresseerd in zijn geboortedorp Berlicum en Noord-Brabant.

Dit uitte zich onder andere in vele activiteiten voor de lokale heemkundekring, in talloze publicaties en in het verzamelen van allerlei zaken. Prentbriefkaarten van zijn omgeving, maar ook rond het thema ‘Brabants dorpsleven’ maakten daarvan een belangrijk onderdeel uit.

In die hobby vonden wij elkaar en we besloten met onze verzamelingen en de waardevolle documentatie die Jan Aerts (1930-2009), Albert en ik kenden, de website brabantsdorpsleven.nl op te zetten.  Deze is enige jaren geleden in goed overleg en prettige samenwerking door het BHIC overgenomen.

Albert was een bescheiden man van weinig woorden. Maar hij had een grote kennis van en liefde voor de lokale en regionale geschiedenis. Albert was altijd bereid die met anderen te delen, zoals ook brabantsdorpsleven.nl bewijst. Moge deze site een blijvende herinnering zijn aan deze kundige en behulpzame vriend die wij net als zijn partner, kinderen en kleinkinderen enorm zullen missen.

Jac. Biemans

Reacties

BHIC Mariet Bruggeman zei op 14 december 2022 om 10:28

Wat een enorm gemis, ik heb diverse keren met Albert contact gehad met betrekking tot vragen van bezoekers van deze website. Hij was altijd direct bereid om mee te denken en om scans van de ansichtkaarten met hen te delen. Heel veel sterkte voor allen om hem heen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.