Schapenhoedster

Dit is een prachtige site van het Brabants Volksleven. Ik spaar ook de Deyhle serie van Friesland. De schapenhoedster die u erop heeft staan is denk ik van Friesland. Van dezelfde vrouw en plek heb ik nog een andere Deyhle kaart  waar wel Friesland op staat. Ook de kapjesdracht zijn Friese kapjes de jurk is gelijk en de plek waar de foto is gemaakt heeft veel overeenkomst. Ik heb bijgesloten de kaart van de dame in het bootje van Friesland. De kaarten van mij van Friesland staan op Printerest. Graag wil ik weten wat u ervan vindt. Vr. Gr. Gita.

Reacties

BHIC Paul zei op 5 augustus 2019 om 09:15

@ Gita Helfferich. Bedankt voor uw opmerking. In de documentatie van deze prentbriefkaart zie ik niet hoe die aan Brabant is gekoppeld. Het zou best kunnen dat u gelijk heeft. Ik zal het eens voorleggen aan de verzamelaars, die aan de basis van deze website hebben gestaan.

Gita Helfferich zei op 5 augustus 2019 om 10:59

Hartelijk dank voor uw reactie.

Albert Pennings zei op 5 augustus 2019 om 14:40

Het kan zeker wel dat deze kaart uit Friesland komt. Ik heb hem opgenomen om de Deyhle-serie completer te maken. Van de tien prentbriefkaarten die ik van Deyhle heb, hebben er vier geen vermelding Noord-Braband.
Namelijk:
De vermelde schapenmelkster met kind,
Aan de ploeg,
Varkens aan de leer,
Valkenier.
Behalve de valkenier, met twijfel, kunnen ze best uit een andere provincie komen. De nummering onder de plaats van de postzegel is met postzegel niet te zien. Wie levert de andere nummers, om die serie compleet te maken.
Het is hier beslist een originele opname, en niet een die van een andere provincie is overgenomen. Deyhle heeft beslist ook voor andere provincies prentbriefkaarten gemaakt.
Vriendelijke groet,
Albert Pennings.

Gita Helfferich zei op 5 augustus 2019 om 17:24

Goedemiddag, Dank u voor uw reactie. Ik ga er dan vanuit dat deze "Schapenhoedster"uit Friesland komt. Dit vanwege de Friese klederdracht. De overige die u vermeld blijven dan onbekend. Ik bezit 18 kaarten van Friesland van Deyhle's Series. U kunt ze vinden met nummer en zoveel mogelijk tekst op: https://nl.pinterest.com/ghelfferich/deyhles-series-friesland-friesch-d…
Nogmaals dank voor uw bericht. U site is prachtig.

BHIC Paul zei op 6 augustus 2019 om 08:24

Bedankt voor je deskundige inbreng, Albert. Je weet er duidelijk meer van dan ik...

BHIC Paul zei op 6 augustus 2019 om 08:29

@ Gita Helfferich. Dank voor je reacties. Verzamel je alleen de serie Friesland van Deyhle, of ook andere provincies? Je hebt trouwens een mooie serie bij elkaar!

Gita Helfferich zei op 6 augustus 2019 om 09:13

Goedemorgen, Eigenlijk spaar ik alleen de kaarten ingekleurd van Friesland. Zie https://www.facebook.com/OudFriesland/ de site heet "Friesland begin vorige eeuw in kleur". Daar staan 800+ kaarten op. Ik heb nog wel 2 kaarten van Gelderland en 1 kaart van Oud Scheveningen van Wilfried Deyhle, die kon ik niet laten liggen omdat ze zo mooi zijn.

Gita Helfferich zei op 6 augustus 2019 om 09:29

Ik geef even de nummers door. Gelderland nr 03 = paard en wagen (sjees), Gelderland nr 66 = Man en vrouw maken praatje bij een raam en van Oud Scheveningen is nr. 34 straatje met vrouw aan het vegen en kind.

Albert zei op 6 augustus 2019 om 10:25

Deyhle heeft dus landelijk veel kaarten uitgegeven in deze serie. Ons hoogste nummer is nu 66. Er lijkt geen volgorde in te zitten. Vermoedelijk heeft een volgende bestelling een volgend nummer gekregen.Dank zij Gita zijn er nu 30 bekend. Succes.

Gita Helfferich zei op 6 augustus 2019 om 10:50

Dat noemen ze samenwerking. Het aantal klopt, bijna de helft bekend. Ik kwam tot dezelfde conclusie dat het willekeurig is. Hopelijk krijgen we meer nummers door. Hartelijk dank, Gita.

Gita Helfferich zei op 21 augustus 2019 om 13:52

Goedemiddag, Er is een nieuw nummer bekend.in de serie van Deyhle. No. 44 deze is van Friesland, Hindeloopen twee dames in een winkeltje.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.