aan het spinnenwiel.

Bij de serie kaarten van  het spinnen is bij kaart 16 de mevrouw op de foto Juffrouw van de Eerenbeemt uit Asten. dit staat beschreven in het boek Schetsen uit het Noordbrabantse Volksleven pag. VI. geschreven door H. Hollider.

Reacties

BHIC Lisette zei op 3 november 2022 om 10:29

Heel fijn dat we nu ook een naam hebben bij deze mooie kaart. Hartelijk dank voor het doorgeven, Maria! Ik laat het mijn collega's weten. 

BHIC Mathilde zei op 3 november 2022 om 10:52

Dank voor de informatie, Maria. Ik kan niet goed zien om welke kaart het precies gaat. Weet je van welke uitgever deze is of kun je de kaart verder omschrijven? Dan zal ik de naam van deze juffrouw bij de kaart zetten. Nogmaals bedankt!

 

Maria Peters zei op 3 november 2022 om 19:10

Mathilde als je op het onderwerp spinnewiel klikt is het fotonummer 16. De uitgever is Weenink & Snel serie uit 1932 n.br. 11 Vrouw aan het spinnewiel (Asten). De vrouw zit buiten te spinnen en draagt een geruite omslagdoek.

BHIC Mathilde zei op 4 november 2022 om 09:21

Bedankt, Maria. Ik heb de kaart inmiddels gevonden en je aanvulling erbij gezet. Zie: Aan het spinnewiel. Nogmaals bedankt, Maria.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.