Kaart Samen Onderweg

De kaart 'Samen onderweg' (https://brabantsdorpsleven.nl/kaarten/alle-kaarten#&gid=1&pid=354 ) is geen Brabantse klederdracht, maar Staphorster klederdracht. 

Reacties

BHIC Mathilde zei op 13 december 2021 om 08:54

Dank voor je reactie, Jurgen. Gaat het over de kaart 'Samen onderweg' hierboven of om de kaart 'T is zo twaalf uur' in de link in je reactie? Als je dat laat weten, zet ik je opmerking ook bij de informatie bij de kaart zelf. Bedankt!

 

Jurgen van Voorst zei op 13 december 2021 om 09:22

Het gaat om de kaart 'Samen onderweg'.

Jurgen van Voorst zei op 14 december 2021 om 18:56

Nee, maar mijn commentaar is bij de verkeerde kaart gezet. Het gaat niet om de kaart 'brabantse kar', maar 'samen op weg' (moeder/boerin met meisje links van haar). De boerin draagt een soort tas-koffer. Het meisje draagt een typisch Staphorstse muts. Het gaat om kaart nr. 354.

BHIC Mathilde zei op 16 december 2021 om 09:40

Bedankt, Jurgen. Je aanvulling staat nu bij de juiste kaart: https://brabantsdorpsleven.nl/kaarten/op-het-erf-alle-kaarten/samen-op-weg. Dezelfde foto's werden toen geregeld gebruikt in verschillende plaatsen. Zo kan het komen dat een foto van Staphorster klederdracht in een reeks kaarten van 'Brabants Dorpsleven' werd uitgegeven.

Weet je nog meer over deze kaart of foto?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.