op de trekharmonica

foto 322/400 Staat bij Jos. Strijbosch ?????

deze kaart is inderdaad gemaakt door Jos.Strijbosch waarschijnlijk tussen 1908 en 1915.

zie fragment achterzijde hieronder.

 

Ben benieuwd of er nog meerdere kaarten van Jos.Strijbosch , met dit thema, bekend zijn.

Reacties

BHIC Mathilde zei op 11 mei 2021 om 15:01

Dank voor je reactie Jo. Deze gaat over deze foto, vermoed ik? Hieronder 'plak' ik de informatie die wij bij deze kaart hebben:

Jos Strijbosch was een fotograaf in Blerick-Venlo. Tevens omstreeks 1920 regionale prentbriefkaartenuitgever (Bron: Haverkate, Encyclopedie). Joseph Strijbosch (1878 - ?), exploiteert in 1935 nog een studio in Maasbree, jaar van overlijden onbekend (bron: https://rkd.nl/explore/artists/465722).

Begrijp ik goed dat jij zegt dat hij deze kaart niet alleen uitgegeven heeft, maar ook de fotograaf was? Dan zal ik het vraagteken achter zijn naam als fotograaf verwijderen.

Van je tweede vraag ben ik benieuwd of andere forumbezoekers deze kunnen beantwoorden. Ik zal deze ook doorsturen naar de Brabants Dorpsleven-experts waarmee we deze website gemaakt hebben.

Ben je overigens familie van je naamgenoot Jos. Strijbosch?

 

Jo Strijbosch zei op 11 mei 2021 om 16:11

Hallo Mathilde, op de achterzijde staat Verlag of te wel Uitgever Jos. Strijbosch. Op meerdere kaarten staat dit vermeld en niet nog eens expliciet fotograaf erbij geschreven, daarbij was Jos. Strijbosch fotograaf en uitgever. En ja, zijn voorouders kwamen uit Gemert, bakermat van ons geslacht, dus ook familie van mij maar dan in een ver verleden 16e of 17e eeuw. De studio die hij in 1935 had was gelegen in Blarick op de Antoniuslaan, toendertijd was Blerick nog onderdeel van de Gemeente Maasbree.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.