Waterput

Deze foto is gemaakt in Haaren, door een fotograaf die voor de Katholieke Illustratie werkte daar hebben ze ook ingestaan. Het was een serie.

Op de foto staan mijn opa Kees van de Wouw en mijn tante's Grada en Door.

Reacties

Rini de Groot, Best. zei op 27 juni 2019 om 23:49

Mevr. Harks-Rooijakkers vernoemde in de jaren zestig
de vermoedelijke naam mevrouw a/d waterput.
'Mijntje de Malder'
Drieka v. Willem v.Laarhoven.
Piekenhoek Best.

BHIC Christian zei op 28 juni 2019 om 09:25

Beste Willy, wat leuk dat je deze kaart, met daarop je opa en tantes, precies herkent! Wie van je tantes staat er bij de waterput? We zullen de informatie die jij geeft ook bij het verhaal zelf bijplaatsen. Kun je je de kalkkruizen van de foto ook nog herinneren? Of van andere boerderijen misschien?

Beste Rini, dankjewel voor je reactie! Dat is een andere naam dan die welke Willy hierboven noemt. Gezien het haar tantes en familie betreft, gaan we even van de namen Grada en Door uit, ok?

Anton van der Lee zei op 14 januari 2020 om 11:48

De ansichtkaart "Boerenerf 1927" is eerder gemaakt dan 1927. Het betreft het huis van Kees Beerens, (toen Kraanven 17, Loon op Zand, rond 1940 afgebroken. De foto is geënsceneerd door een fotograaf uit Baarn. De boerin is de overbuurvrouw Jana van Roosmalen (echtgenote van Martinus van Loon, een oom van mijn moeder). Het meisje is Lina Beerens, geb. Loon op Zand 16-10-1918 overl. Tilburg 11-10-2010. Het jongetje bij de deur is Adrianus (Jos) Beerens, geb. Loon op Zand 26-10-1915, overleden als Assumtionist pater Richardus te Boxtel, 5-2-1997.
Bij de Heemkundekring Loon op 't Sandt is de uitgever en fotograaf bekend. Op te vragen bij Mari Kokx, e-mail mjkokx@home.nl

BHIC Mathilde zei op 14 januari 2020 om 15:45

Dank voor je uitgebreide reactie, Anton. Zo weten we al heel wat meer over deze kaart. Klopt het dat deze informatie bij de volgende kaart hoort? https://brabantsdorpsleven.nl/kaarten/op-het-erf-alle-kaarten/boerenerf  Dan zet ik de gegevens daar bij.

Het jaartal 1927 is de datum van het poststempel op de ansichtkaart. De foto kan dus zeker eerder gemaakt zijn. Heb je enig idee in welk jaar deze dan gemaakt zou kunnen zijn? Ik ben benieuwd.

Ik zal een mail sturen naar de Heemkundekring. Dank voor de tip!

 

BHIC Mathilde zei op 17 januari 2020 om 15:33

Anton liet mij n.a.v. mijn vraag per mail weten dat zijn informatie inderdaad over de kaart "boerenerf" gaat. De door hem gegeven informatie staat nu bij deze kaart. Bedankt, Anton!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.