Kaarten uit Aarle-Rixtel rond 1910

Mijn oud-tante Johanna van Hoek heeft in 1909 een kaartenalbum aangelegd, waarin zo'n 20 kaarten van Aarle-Rixtel zijn opgenomen. Zij was een dochter van de graanhandelaar P.A. van Hoek, is geboren op 5 september 1894 en overleden te Aarle-Rixtel op 25 maart 1964. Zij heeft het album aangelegd toen zij op een pensionaat in Visé zat (België) om Frans te leren. Wellicht heeft zij het voor haar 15e verjaardag gekregen. Bijna alle kaarten zijn in 1909 aan haar gestuurd. Het is een prachtig album.

Hierbij een voorbeeld

Groet,

 

Reacties

BHIC Mathilde zei op 2 juli 2019 om 12:18

Wat een prachtige kaart, Arthur, Dank je wel voor het delen. Wat bijzonder om te lezen dat je oud-tante meer dan een eeuw geleden als jong meisje deze kaarten verzamelde en dat dit album al die tijd bewaard is gebleven. Heb je nog meer scans van de kaarten in het album? Ik zou deze graag eens willen zien. Als je dat leuk vindt, kun je mij daarover ook mailen via info@brabantsdorpsleven.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.